Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2013 18:40 - Стъпвал ли е земен човек на Луната или не !? Спекулира ли се с това!?
Автор: bogomil Категория: Технологии   
Прочетен: 4743 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 15.03.2013 19:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  10 причини, заради които кацането на Луната се смята за фалшифицирано     В. „Дейли телеграф“ публикува списък на десетте най-чести причини, които привържениците на теориите на конспирациите изтъкват, за да докажат, че стъпването на Луната преди 40 години е било фалшифицирано.
   На първо и на второ място са поставени аргументите, че когато астронавтите от „Аполо 11“ забиват американското знаме, то се вее, а на Луната няма вятър; и че на снимките, направени от астронавтите от повърхността на Луната, не се виждат звезди.
   На трета позиция е липсата на взривен кратер на фотографиите, направени от спускаемия лунен модул.
   Четвъртият аргумент на любителите на конспирации е, че тежащият 17 тона спускаем модул лежи върху пясъка, без да оставя вдлъбнатини, докато отпечатъците от стъпките на двамата мъже личат в пясъка.
   Петата причина за съмнение, че стъпването на Луната е реален факт, е следното: въпреки че на Луната няма влага, атмосфера или силна гравитация, стъпките върху финия лунен прах са се съхранили учудващо добре, сякаш са направени в мокър пясък.
   Шестият факт, който буди съмнения, е отсъствието на видим пламък от ракетата, когато спускаемият модул излита от повърхността на Луната.
   Седмо, ако се ускори превъртането на кадрите, когато астронавтите се движат по лунната повърхност, те изглеждат така сякаш са снимани на Земята в бавен каданс.
   Осмата причина, която скептиците изтъкват за недоверието си, е, че астронавтите не биха могли да оцелеят по време на полета поради излъчванията от радиационния пояс на Ван Алън.
   Деветият аргумент гласи, че камъните, донесени от Луната, са еднакви с тези, събирани по време на научни експедиции до Антарктика.
   Сразяващият десети аргумент на убедените, че кацането на Луната е мит, е, че всичките шест кацания са се случили по време на управлението на Ричард Никсън. Нито един ръководител на САЩ след Никсън не е заявил, че е качил астронавти на Луната въпреки 40-те години на бърз напредък в технологиите след 20 юли 1969 .

Из публикации във българския вестник "България", САЩ



Гласувай:
5


Вълнообразно


1. shout - Moon Fake Landing
15.03.2013 22:31
за да оцелеят астронавтите от радиацията в пояса на Ван Алън специалисти твърдят, че трябва да има около 2 метра дебела изолация на капсулата кацаща на Луната. На почти всички снимки могат да се видят сенки в различни посоки и сенки с различна дължина, което означава повече от един източник на светлина, в случая трябва да е само Слънцето. да се носи допълнително осветление като излишен товар?!? До сега не са видяни останките на американските апарати от кацането на Луната от нито един от телескопите обикалящи из космоса и заснемайки на светлинни години обекти. Те не могат да намерят това на някакви си 300 000 км?! Странно. Да не говорим за веещия се американски флаг, в условия на липсваща атмосфера, за ясните отпечатъци все едно в мокър пясък и признанието на вдовицата на Кубрик, че мъжът й е правил този фейк. Просто напишете Moon Fake Pictures в Google и гледайте. Руснаците през това време мълчат, но износа на газ за западна Европа скача 5 пъти по това време, пак странно. И т.н. размисли.
цитирай
2. injir - Ами след толкова много аргументи, ...
16.03.2013 00:22
Ами след толкова много аргументи, по съм склонна да мисля, че извънземни могат да стигнат до луната ,отколкото човеците.:)
цитирай
3. penchoan - Вероятно е стъпвал, но заснетите ...
16.03.2013 21:18
Вероятно е стъпвал, но заснетите кадри със сигурност са фалшификати, правени на Земята. На Луната не може да се ходи, поради слабо сцепление, затова космонавтите там се придвижват със скокове. Според разказите на един от космонавтите средната височина на скоковете е била до раменете. На снимките се вижда, че скоковете са под коленете. Очевидно наоколо на Луната има неща, които не трябва да се виждат от земните хора.
цитирай
4. watchtowerman - Фактите,че Луната е посетена от американските астронавти
16.03.2013 22:09
са много. Мисля, че само един от тях е ДОСТАТЪЧЕН за да е ДОКАЗАТЕЛСТВО. Ето, избирам си следния: американските астронавти поставиха на Луната лазерни отражатели. Невежите ще попитат: какво е това, защото, ако са знаещи за този факт, няма да отричат. Ами "лазерните отражатели" са поставени на Луната за да се измерва разстоянието от Земята до Луната с точност до сантиметър. Учените си имат дълбоки, основателни причини да ЗНАЯТ разстоянието до Луната с такава точност. Ще споделя за тази им прищевка към края. А сега към въпроса: бяха ли астронавтите на Луната, че да поставят и лазерни отражатели там? Ами, достатъчно е посетите или да попитате онези земните обсерватории с телескопи, снабдени с лазерни устойства за "изстрелване" на лазерен лъч, който като стигне Луната се отразява и се връща към телескопа, който като го "улови" изчислява разстоянието до Луната. Но проблемът до кацането беше, че не се знае дали лазерния лъч се отразява "директно", защото е попаднал на идеална отразяваща повърхност, или се пречупва от една случайна към друга случайна гладка повърхост за да се върне ПО НЯКОЕ ВРЕМЕ, многократно отразен обратно към улавящото устройство на телескопа. Е, след като американските астронавти оставиха на луната лазерни отражатели, астономите ВЕЧЕ имаха ДОСТОВЕРНИ данни чрез лазерното измерване на разстоянието да Луната. Това нямаше да е възможно, ако кацанета на американските астронавти на Луната беше измамно. Ако не вярвате отидете и до коя да е българска обсерватория за да ви покажат как се измерва растоянието нагледно след ФАЛШИВОТО кацане на американските астронавти на Луната.
А защо учените ИСКАТ да знаят разстоянието да Луната с точност до сантиметър и повече? Ами, защото Луната не реагира в космичното пространство като естествено тяло. Защото все повече са доказателствата, говорещи че Луната е ИЗКУСТВЕН обект.
цитирай
5. carvul - Невероятно но факт!
17.03.2013 10:44
Не знам ,дали американците са стъпвали на Луната,но когато запитали един извънземен:-Кои са стъпвали на Луната!Отговора бил!
-А бе,долетяха някакви,два часа отвътре на кораба им се чуваха удъри и врява.Помним само откъсачни техни фрази:..чукът...мамата...вратата...и после отлетяха
Кои са?Що са? Не знаем!
Извод:Нашенци от село са били,забравили 5 кг чук за отваряне люка на спускаемия апарат!
цитирай
6. saadi - Блогърът shout , в опит да (си) обясни някои неща , без да разполага
17.03.2013 11:44
със знания за природата им , отново е дал абсолютно некомпетентно мнение .
Ще се спра само на проблема с поясите "Ван Алън" :
Има ли смъртоносна радиация в поясите „Ван Алън“? Да . Но това се е знаело от инженерите от „Аполо“ и те са могли да се подготвят. Опасността за астронавтите идва от високоенергийни протони, срещу които не е трудно да се защитим. Дебела оловна изолация срещу високоенергийни протони би имала точно обратен ефект - не става ясно кои са "специалистите" , които биха препоръчали подобна защита на блогъра shout . Освен това навигаторите са начертали траекторията да минава през най-тънките региони на поясите и са направили така , че корабите да минат през тях бързо, ограничавайки въздействието .
Поясите „Ван Алън“ се простират на само около 40 градуса от земната ширина – двадесет градуса под и над магнитния екватор.
Всяка мисия на „Аполо“ е летяла по различна траектория , за да може да достигне до мястото на кацане , но орбиталната инклинация винаги е била в порядъка на 30 градуса . Или геометричната плоскост , която е включвала транслунната траектория , е била наклонена спрямо земния екватор с около 30 градуса. Един кораб, който лети по тази траектория , би отминал всички региони на поясите на „Ван Алън“ без ръбовете.
НАСА е осъществила серия експерименти, предназначени да се установи и разследва природата на тези пояси. Върховото постижение на тези експерименти става продължителното прекосяване на Южноатлантическата аномалия от астронавтите на „Джемини 10“.
Невежеството ражда митове . А блогърите като shout ги публикуват в блог.бг :-))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogomil
Категория: Други
Прочетен: 2030689
Постинги: 452
Коментари: 1153
Гласове: 1970
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930