Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2010 09:17 - Решение No 110/09.02.2010(сътрудници на ДС) на Народното събрание - продължение без думи
Автор: bogomil Категория: Технологии   
Прочетен: 1346 Коментари: 1 Гласове:
3



   
Три имена Радослав Димов Павлов
Дата на раждане 16.07.1947 г.
Място на раждане гр. Бургас
Вербувал го служител о. р. Петър Христов на 11.04.1984 г., регистриран на 09.05.1984 г.
Ръководил го служител о. р. Петър Христов
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, управление VI-II-I
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник съдържател на явочна квартира
Псевдоними Интеграл
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Рег. дневник; картон обр. 6; писмо вх. № 1035/ 28.02.1990 г. за унищожаване с протокол № 103/ 1990 г. делото на Я/К "Интеграл".
Снемане от действащия оперативен отчет  
Публична длъжност или публична дейност Зам.-директор на Институт по математика и информатика
     
Три имена Румен Давидков Каканаков
Дата на раждане 31.05.1945 г.
Място на раждане гр. София
Вербувал го служител о. р. Христослав Маринов на 25.09.1987 г., регистриран на 13.11.1987 г.; възстановен от о. р. Христослав Маринов и регистриран в ПГУ на 14.12.1989 г.
Ръководил го служител о. р. Христослав Маринов
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ОУ на МВР-Пловдив-ДС; ПГУ-УНТР
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник агент; секретен сътрудник
Псевдоними Данев
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Рег. бланка; рег. дневник – 2 бр.; картони – обр. 3 и обр. 4 – 2 бр.; дело Ф1, а. е. 7480; предложение рег. № 5568/ 11.06.1990 г. за унищожаване на дело на СС "Данев"; доклад на НРС рег. № RB 102101-001-04/12-234/ 08.02.2010 г.
Снемане от действащия оперативен отчет  
Публична длъжност или публична дейност Директор на Централна лаборатория по приложна физика - Пловдив
  Доклад на НРС по чл. 16, ал. 2, т. 2, рег. № RB 102101-001-04/12-234/ 08.02.2010 г.    
Три имена Румяна Борисова Радева-Каракашева
Дата на раждане 24.07.1939 г.
Място на раждане гр. София
Вербувал я служител о. р. Н. Ингелски на 27.11.1970 г., регистрирана на 30.11.1970 г.
Ръководил я служител о. р. Н. Ингелски; о. р. Ив. Станчев; о. р. Н. Велев; о. р. Йосиф Йосифов; о. р. Полендаков
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, управление VI-V-III, управление II-II-IV
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник осведомител
Псевдоними Раймонда
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Рег. дневник; картон обр. 6; протокол № 73/ 1990 г. за унищожаване на лично дело IА-29328 и работно дело IР-12220.
Снемане от действащия оперативен отчет 1987 г.
Публична длъжност или публична дейност Директор на Дирекция "Международна дейност" към ЦУ на БАН
     
Три имена Светлина Николова Тодорова
Дата на раждане 01.01.1942 г.
Място на раждане гр. Враца
Вербувал я служител о. р. Младенов на 12.12.1978 г., регистрирана на 18.12.1978 г.
Ръководил я служител о. р. Младенов; о. р. М. Лозанов; о. р. Кр. Капурдов
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, управление VI-I-III, управление VI-IХ-III, управление VI-IХ-II
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник агент
Псевдоними Колева
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Рег. дневник; картони – обр. 4 и обр. 6; протокол № 76/ 1990 г. за унищожаване на лично дело IА-27442 и работно дело IР-12850.
Снемане от действащия оперативен отчет 1985 г.
Публична длъжност или публична дейност Директор на Кирило-Методиев научен център
     
Три имена Стайчо Иванов Колев
Дата на раждане 19.05.1948 г.
Място на раждане гр. Стара Загора
Вербувал го служител подп. Асен Кирилов Танев на 06.09.1988 г., регистриран на 23.09.1988 г.
Ръководил го служител подп. Асен Кирилов Танев
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, управление IV-I-II
Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник агент
Псевдоними Стоян
Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Документи от ръководилия го щатен служител; рег. бланка; рег. дневник; картони – обр. 4 – 2 бр.; лично дело IА-34068.
Снемане от действащия оперативен отчет 1990 г.
Публична длъжност или публична дейност Научен секретар на Национален институт по метеорология и хидрология
     
Три имена Стефан Кирилов Андреев
Дата на раждане 27.03.1942 г.
Място на раждане гр. София
Вербувал го служител кап. Здравец Михайлов Милчев на 16.11.1968 г., регистриран на 26.11.1968 г.; регистриран в ПГУ от ст. лейт. Бранимир Грозданов Добрев на 21.07.1972 г.
Ръководил го служител


Тагове:   Народното,   събрание,


Гласувай:
3



1. bogomil - кратка всеобща оценка на двойния агент от ИМ-БАН Янко Боянов Арсов
14.08.2011 09:07
Да се охарактеризира тази невероятна личност, която може би по всеобщо мнение не заслужава да диша въздуха не само на БАН, но и на България е и лесно и трудно. Лесно, защото характера му на много тясно скроен човек лесно и бързо се улавя и разпознава от всички, които го познават, трудно - защото арсенала на действията му е невероятно богат и разнообразен, освен това той е обвързан с маниполираната и създадената от него своеобразна институтска мафия и с раболепие към по-висшите инстанции, които го лансираст, толерират и подкрепят, без да са извършили необходимите проучвания разследвания на подсъдните му деяния

Акад. Янко Боянов Арсов обобщено може да бъде охарактеризиран така;
1. Невероятно властолюбив. Жаден за власт. Дори на приближени е казвал, че той не би могъл да работи друго освен да управлява и да бъде директор!
2. Изключително надарен кариерист, мислещ само за личното си облагодетелстване пред дълга към науката, kъм поверения му институт и към подчинените. Болезнен стремеж към бързо придобиване на научни степени и звания. Примери много, представям само един за доказателство. Въпреки, че когато на теритотрията на Франция се създаваше българска фирма за производсво на джанти по методите 'Балевски -Димов", Янко Арсов беше на гурбет в Африка, години по-късно след като се върна и пое ръководството на института е упражнявал натиск пред представителя на ИМ-БАН там инж. Манол Иванов Манолов да му даде документ, че той (Арсов) е създал тази фирма. Докъментът му е бил необходим за атестация , т.е за развитие в кариерата, чрез придобиване на научни звания. Това са думи на инж. Манол Манолов със семейството на когото деляхме общ апартамент.дълги години преди да замине за франция-във фирмата "Сетеф". По-късно Директорът Арсов направи всичко необходимо инж. Манолов да не остане в института и го принуди да емигрира вече частно във франция, където живее и сега. При краткото си първо властване в ИИ-БАН беше изгонен от живите тигава създатели на МОМГП (Балевски-Димов), ублично си е присвоявал техни приноси и заслуги за свои....пак с цел бързо израстване в кариерата...
3. Класически пример на много тясно скроен човек
4. 100% диктатор. Има два вида ръководители- едни управлщващи с авторитет знаещи и можещи, които се срещат рядко(акад.Балевски и чл.кор Иван Димов) и други преобладвашата част(Янко Арсов и др) демагози управляващи със създаване на страх, груба разпра, смазване и унищожение на неудобните, стараещите и можещите.
5. 100% администратор,без способности за генериране на полезни за науката идеи. Беден на научни идеи. Използва чужди за свои. Изкусен лицемер и демагог, прилагащ в момент на положителна изява на неудобните неочаквани. внезапни удари под кръстта....
6. Злобен и завистлив
6. Изключително мнителен
7. Страшно отмъстителна личност формулираща
самолично и стимулираща клевети лъжи, копмпромати за разправа с неудобните
8. Изкусен и надарен изобретател на конпромати, сам си ги съчинява , документира ги от името на други органи в института, който управлява без тяхно знание, вероятно за използване за защита като алиби в случай на нужда.
9. Научен експлоататор в класическия смисъл на думата. Трудовете му в ИМ-БАН са подаръци от раболепни сътрудници очакващи неговото благоразположение.
10. Мрази и преследва знаещите, можещите и трудолюбивите лично или използвайки своите доерени клакьори или доносноци за разправа с тях.
Като елитен агент доносник той умее лесно да вербува посредствени сътрудници и служители като негови доносници, Това е рутинен негов метод на управление.
11. Умее да се огражда с клакьори, предимно от посредствени раболепници или очакващьи негова помощ и благоразположение.
12 Владее раболепието до най-висша степен, когато това е свързано с бързото му израстване в кариерата и придобивки за лични облаги
13. Определен от околните, които го познават и от много специалисти в бранша като "срам за науката", за БАН.
14. В разправата с неудобни, използва усъвършенствани съвременни форми на средновековната инквизиция, прикривайки се като изкусен Пилатпонтиец,много често зад други институтски органи,или негови подвластни клакьои и доносници. Използва отвратителни и недостойни за учени методи свързани с гавра с неудобните; несъществващи изкусно изобретени от него обвинени, разпра с милиция и полиция, съдебна мидицина , прокуратура и при съглассие за съд на жертвите се отказва неочаквано , защот клеветите му се пукат като надути балони
15. Прилага доносническия си рутинен метод натрупан като секретен доносник в отношенията си към подчинените; Избира свои доносници, допадащи на неговия характер и изработен маниер на работа като установен и доказан доносник , т.е двоен агент под псевдонимите Серьожа и Володя. Когато се влезе в кабинета му винаги показва, че бърза и няма време от привидна заетост и непрекъснато под бюрото си скрито от посетителя си води някакви бележки за посетителя, без да проявява професионален интерес към доклада на посетителя и без да оказва каквато и да е помощ. Вероятно събира материал за срамната си и унизителна доносническа дейност. Пълнеше досиетата на хората с изобретени от него лъжи, компромати, прикривайки злодеянията си зад други органи на ИМ-БАН.
16. Прави лъжливи обещания персонално на всеки служител в кабинета си непосредствено преди избири, но нищо не изпълнява. Пълно занамеряване на работата свързана с атестацията и развитието на кадрите, Създаване на комисии и "правила" облагодетелстващи неговата власт. често в пълен протововес и в нарушение на закона за научните степени и звания.
17. Невероятно Хитър и изкусен играч, владеещ методите за манипулиране и всяване на страх надолу и раболепие нагоре.
18. Янко Боянов Арсов бе удостоен с най-високото научно званието академик в началото на 21 век, след един провал на поправителен изпит,след шеметна кариера, като дългогодишен администратор по линия на СИВ в Москава, след гурбетчийство в Африка като шофьр, когато бе изгонен от създателите на МОМГП за пълно несправяне с пряко поставената му по специалността работа свързана с развитието на научно експерименталната лаборатория на територията на НПП "Електрометал"-София за леене на стомани и чугуни в машините по метода "Балевски-Димоов". Там завинаги замлъкнаха машините и съоръженията и оборудването струващ милиони левове и се заработи по много остарелите занаятчийски методи за поечелбаррство използвайки държавни средства и безплатен служебен труд. Стана академик по (ОМГП), присвоявайки си заслуги и приноси на създателите на МОМП и институтса пом металознание, както и приноси на сътрудници правещи му подаръци с научни публикации изобретения, патенти и разработки по които той не само че няма никакви приноси, но не е и специалист в съответната област. Нима има по-голям срам от това да му бъде подарено званието " Академик" по МОМГП, при прълен личен по тях свързанос направлениет
което лично водеше, и което разтури!? Нима това не е присвояване на чужди приноси. За да защитава дейността си присвои чрез структурни промени тематиката на свои конкуренти, които го превузхождаха по всички показатели-ст.нс.Ц.Рашев и др.
19. Академим Янко Боянов Арсов превърна в ТПК института удостоен преди 1989г. с наградата "Кьрбер" равностойна на нобелова награда за инженерна дейност. Съгласно думите на акад. Наджаков. Методите ? Балевски- Димов" са третата голяма българска технология след" киселото мляко, и фотоелектртеното състояние".
20. Истински инквизитор към ония, които не го пишат в трудовете си на първо място, към ония които го превъзхождат.
21. Невероятно завистлив. Мачка и съсипва всеки , който според него му се явява неудобен. И за него важат принципните думи на акад. Ангел Балевски "Когато някой у нас се опита да направи и напише нещо сериозно в науката и нас бсе ще
се намери някой друг злонамерен, който да обедини около себе си група от себеподобни завистници с цел да го спре, смачка и унищожи"
22 С присъщите му методи на диктатор всяващ страх озурпирал всички органи в ИМ-БАН, успя изкусно да потули редица обвинения свързани с невероятни кражби на скъпоструващи материали с умишленото запалване на будката в складовете с цел мунищожаване на архивата и наличната документация.
22. Акад. Янко Боянов Арсов съсипа института по металознание при БАН, който бе създаден, за да развива българските методи " Балевски Димпов", смаза и унищожи много научни работници, превърна института в ТПК. След разсекретяването на тематиката в периода 1989-2000 г. пред света беше обнародвана всичката научна продукция по която института ни беше водещ в световен мащаб и след той сложи ръка на тази проблематика . На практика извършено беше предателство към МОМГП и БЪлгария подарявайки водещите достиженията на други страни. За целта използваше всички методи за да скрие срамните си и подсъдни деяния подвеждайхки ЦУ-БАН, МОН и др. Провеждаше избори с явно гласуване, когато разбра че може да ги загуби. След това по негово нареждане ония, които се опитваха да гласуват срещуу него бяха ликвидирани прилагайки типичната му инквизиторска методология. Изгонен беше ст.н.с д-р инж. Никола Тулешков, член на общото събрание на БАН само защото беше издигнат като кандидат за поста Директор , ст.н.с. дтн.Цоло Рашев - с големи заслуги към МОМГП,член на международния научен съвет по създаване на нови стомани, област в която България бе водеща в световен мащаб, изгони, съкрати или пенсионира десетки кадърни научни работници с приноси
23. Опирайки се на горепосочени свои "Много ценни за науката" и практиката заслуги акад. Янко Боянов Арсов продължава да се подвизава с висока академична заплата на тихо място на почивна станция в преклонна възраст гонеща 80 г. настанен в благоустроения специално за него
самостоятелен луксозен кабинет заеман някога от създателите на МОМГП необезпокояван от никого, без да му бъде потърсена каквато и да е отговорност за горепосочените му деяния, без да се разследва дейността му довела да много злини в ущърб на МОМГП, на науката, на ЦУ-БАН, на МОН, въпреки удостояването му за привидни егови заслуги.
24. По всеобщо мнение на служителите на института, който му бе поверен той бе организирал и създал институтска мафия, която привеждаше в изпълнение диктаторските му решения свързани с разпра и смачкване на неудобните, знаещите и можещите. особено на ония които не го пишеха, които в научните си разработки и трудове. Поощряваше дейността на мафиотите. Класически пример за " феодален старец", които продължава да владее и " управлява" науката почивайки си на тихо място.
25. Ако се търси обяснение на гореизложеното , вероятно това му безцеремонно поведение се дължи на невероятното му самочуствие като поставено лице, като доносник, усещането му за неприкосновено лице ползващо се с имунитет и подръжка на неговите работодатели от по-висшите инстанции.

Забележка; горната хатактеристика е обобщена на базата както на лични преки наблюдения, така и на мнения на огромна част от подчинените му с които съм контактувал в ИМ-БАН, на работещите в областта на металознанието вън от ИМ-БАН и на тези, които отблизо познават неговите методи за
управление на научна дейност и възможности
като учен и организатор на науката

д-р инж. Богомил Великов Колев- бивш научен работник на ИМ-БАН един от първите сътрудници на създателите на ИМ-БАН и МОМГП

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogomil
Категория: Други
Прочетен: 2031892
Постинги: 452
Коментари: 1153
Гласове: 1970
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930