Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2014 14:23 - В ТЪРСЕНЕТО НА ИСТИНАТА
Автор: bogomil Категория: Политика   
Прочетен: 1308 Коментари: 0 Гласове:
4



                                    ПО ДЪЛГИЯ ПЪТ НА ИСТИНАТА
     Вместо да гледаме прекалено много навън чуждия двор и да се препираме и да си играем на русофили и русофоби, на чуждофили и чуждофоби, на комунисти и антикомунисти,плашейки и манипулирайки народа,вайкайки се и леейки крокодилски сълзи, търесейки големия враг, виновникът и злото, което стана причина да изпаднем в незавидното и срамно дъно, не присъщо за трудолюбивия народ български и да очакваме с прекалено голямо политиканстване, че някой друг от вън да ни спаси от бедственото незавидно и срамно положение , по-добре би било да огледаме по-отблизо собствения си наш неуреден, крайно изостанал, занемарен, разграден и разрушен двор като резултат на безумното противоборство, противопоставяне, борба за власт и разделение на народа български и да потърсим начини и средства учейки се от примера на някои малки държави как да подредим сибствения си двор и да се измъкнем от тинята, в която попаднахме и за която сами сме си виновни. Много по-лесно е да се търси вината в други, отколкото да се потърси собствената вина и да си видят нашите собствени "кривици" и да се надяваме и разчитаме само на чужда помощ, както учеше най-великия българин на всички времена- АПОСТОЛА ЛЕВСКИ, остсавяйки ни своите безсмъртни завети.

Дългият път към истината преминава през решаването на един ГЛОБАЛЕН ПРОБЛЕМ, свързан със създаването на Социалната Държава. Цялото това съвремено боричкане и противопоставяне неизбежно води до необходомостта от решаването на този основен Глобален проблем на справедливостта. ТРУДЕН и ДЪЛЪГ ПЪТ! ТАЗИ ДЪРЖАВА НА СПРАВЕДЛИВОСТТА конкретно у нас ще ликвидира отчайващото... и пагубно разделение и противопоставяне и неефективно боричкане вътре в обществото у нас във всички сфери на материалния, социален, духовен, политически живот, боричкане което спъва развитието на обществото. Без обединение на народа български няма да има никакви резултати. Сякаш някои сили имат интерес и нарочно се мъчат да разединяват народа, противопоставяйки го по какви ли не въпроси, изхождайки от частно партиините си интереси, предимно политически, без да съзнават увлечени в тези личностни или групови партийни боричкания, че спират развитието на държавата и водят до пълно разочарование на основната част от народа български.

Като доказателство за неизбежния труден и дълъг път към истинската свобода и справедловост привеждам отново примера с Финландия, която от много изостанала страна се превърна в най-проспериращата страна в света. Ония които продължават да се препират за щяло и нещяло, да търсят причините - под вола теле, да обвинят, да клеветят, да настройват и манипулират народа, да компрометират и обвиняват този или оня за виновен за незавидното положение в което сме изпаднали, въобразявайки си че само те са в състояние да оправят България би било редно да прочетат внимателно представения тук текст КАК И ПО КАКЪВ НАЧИН, коренно различен от ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА У НАС на този етап ФИНЛАНДИЯ успява да се измъкне от дъното и да служи за пример на някои нации, особено на по-малките като нашата. И всичко това там е направено на базата на правилни разбиране на свободата, която дава демокрацията, а не в деформираното разбиране каквото се проповядва у нас от някои съвремни политици за слободия и анархия, едва ли не всеки да си прави каквото иска ненаказано- да клевети, да вини другия, да се създава конфронтация на различни равнища, да разделя и да владей, криейки се зад демокрацията, и се стигне чак до парламента.

10.12.2013 14:08 - Една малка просперираща страна пример за малка България

Автор: bogomil Категория: Политика
Прочетен: 196

ФИНЛАНДСКОТО ИКОНОМИЧЕСКО ЧУДО И ПРОСПЕРИТЕТ

Предлагам да се отвори следният линк, за да се види пътя към истината, които е извървяла една малка страна! 

http://bogomil.blog.bg/politika/2013/12/10/edna-malka-prosperirashta-strana-primer-za-malka-bylgariia.1217325

Подготвил д-р Богомил Великов Колев




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogomil
Категория: Други
Прочетен: 2027130
Постинги: 452
Коментари: 1153
Гласове: 1970
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031