Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2013 07:30 - Колко са разходите за референдума и кой ще носи отговорност, ако се окаже неуспешен
Автор: bogomil Категория: Политика   
Прочетен: 1461 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 26.01.2013 07:41


        По време на всички дебати, дискусии, агитации в Народното събрание и средствата за масова информация - в медиите, се създаде впечатление, че основните играчи са си поставили за цел да проверят как ще гласува т.н. електорат, т.е какво ще бъде съотношението на силите за предстоящите парламентарни избори през лятото. Не пролича загрижеността за успешния резултат на референдума, независимо дали той ще бъде" За" или "Против", т,.е не пролича загрижеността за стабилността и развитието на икономиката и социалната сфера опиращи са на базисния приоритетен отрасъл енергетика, от който са зависими всички останали индустриални отрасли и производства.  Дебатите се свеждаха основно до финансовите средства, колко ще струва евентуалната реализация на проекта Белене. Дебатите и агитацията се оказаха силно поляризирани и политизирани и се проведоха по начин, по който се провеждат те при парламентарните избори.Това показа, че  нашият народ трудно може да се обедини към една общонационална кауза, каквато и да е тя..
    Тъй като акцента на предизборната агитация бе финансовия проблем, от полезрението някак си избягна финансовия въпрос свързан с разходите за референдума. Колко ще бъдат разходите, кой ще ги плаща (явно данъкоплатеца) и кой ще носи отговорността, ако този референдум се окаже злополучен, т.е ако не се явят тези фиксирани избиратели на цифрата от предните избори-4345450, т.е ако не се спазят и другите предварителни условия. От личните разговори, които съм водил с хората останах с впечатлението, че те са объркани от начина по който се проведе агитационната кампания, не знаят как да гласуват, колебаят се а, голяма част няма да гласуват. Може би такава беше и целта-провал на референдума с безотговорно прахосване  на и без това оскъдните финансови средства. Нали все пак ще се очертае съотношението на силите. А това е главната цел на политиците пред парламентарните избори, за да начертаят предизборната си кампания за тях.
    Ще бъдем свидетели на нова демагогия и лицемерие при евентуалния провал на референдума, т.е ако той се окаже неуспешен, съгласно предварително подготвените правила и условия, а разходите за него вероятно ще бъдат не по малко от 20-30 милиона лева. С тези средства биха могли да бъдат решени редица социални и други проблеми на изстрадалия български народ.
                    
                                                 д-р инж.Богомил Великов Колев

www.bogomil.blog.bg



Гласувай:
4



1. bashibozuk - Предлагам
26.01.2013 07:37
ако референдума се окаже неуспешен, разходите да бъдат възложени на богомил от блог.бг.
Така ще ни дойде акъла на всички.
цитирай
2. bogomil - bashibozuk благодаря за закачката
26.01.2013 08:00
Не ми остава нищо друго, освен да поема отговорността при евентуалния провал на референдума. Не знам точно колко ще бъдат разходите за този референдум (а след няколко месеца следват и нови разходи за избори), но мисля, че с ежемесечните си финанси, които получавам и разполагам ще са ми необходими няколко стотин години за да ги изплатя, т.е да ги върна на т.н. електорат-данъкоплатец.!?.. А дотогава няколко поколения ще измрат. Ще се наложи тези средства да връщат и моите внуци , пра, пра, пра внуци и ще проклинат дядо си, че е поел на времето отговорността за разходите на предстоящия референдум по предложение на уважаемият Башибозук. Дано да не бъда преследван както аз , така и моите наследници, както някога башибозуците са преследвали и измъчвали многострадалния ни народ за данъци и други задължения към Империята...

с уважение www.bogomil.blog.bg
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogomil
Категория: Други
Прочетен: 2031494
Постинги: 452
Коментари: 1153
Гласове: 1970
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930