Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2011 20:42 - относно резултата от изборите- един очеваден парадокс
Автор: bogomil Категория: Политика   
Прочетен: 2136 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 31.10.2011 17:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                          Честит нов Президент на Република България!

            Изборите приключиха. Резултатите са известни. Както при всяко  състезание има и победители и победени. Ако се опитаме да погледнем резултатите извън политическите пристрастия, на преден план излиза един безпрецедентен парадокс. Ако приемем изборните резултати за реални, честни и действителни очевадно се натрапва  следния парадокс.;
            В продължение на две години преобладаващата част от народа недоволстваше - ниски замразени заплати, ниски замразени пенсии, нарастваща безработица(наблюдавана и от мен пред бюрото на труда по местоживеене), лошо некачествено образование, нарастване на неграмотността , загърбено здравеопазване, отхвърлена или забравена наука и занемарена култура,  на фона на непрекъснато нарастване на цените. Народът доказа, че е готов да бедства, за да има магистрали. Парадоксалното е , че народното недоволство не се отразява на характера и резултата от изборите. Всеки народ си заслужава управниците, защото той ги избира.. Кое изниква на преден план. Все по-обедняващият беден и страдащ народ няма право да недоволство щом с категорични безпрецедентни резултати избира своите управляващи- президент, кметове и съветници от партия, която не защитава техните интереси.. Дали отново и  за кой ли път ще се потвърдят пророческите думи на бащата на историята; Херодот, думи изречени много преди Христа" " Тракийският народ е най-могъщ след индийския, но на него му липсват владетели, които да го водят". Бъдещето ще оокаже дали тези прозорливи думи на Херодот ще се потвърдят.
            Възможно е да бъда обвинен в политически пристрастия. За сведение не членувам в никаква политическа партия.. Това ми позволява да проявявам старание към обективна оценка на събитияпта, като необвързан политически. Опитах се да погледна нещата от философскаста им страна. вън от цветовете на партиите. Дали народът се манипулира, или е заблуден и неоринтиран!?  Но той целокупният български народ не може все още да избира кандидатите за управляващи според техните качества, възможности, знаене и можене. Освен това голяма част от сравнително добре ориентирана политически интелигенция, с изключение на оная част от нея която е обвързана с партиите е безразлична или нейният глас е крайно недостстъчен и не е определщщ в крайните изборни резултати. Народът ни гласува както по времето на Алеко констаснтиновия, Бай Ганьовия войнствено политизиран  българин борещ се за кокала, за келепира..  Българският народ като цяло-обобщено  не е узрял политически правилно да оценява политиците... Народът ни гласува за цветове и това е тъжното. В резултат той обеднява.  Дано изляза лош пророк. Недоумяващо е този непрекъснато обедняващ народ как и защо дава категорична победа на дясно управляваща партия. Да оставим проблема, че той народът български  все още не може да оценява. Никой, накто книжните средства за масова информация, така и електронните медии, не обясняват на народа. исторически доказанота истина, че десните партии подкрепят интересите на богатите, а левите- на бедните. Друг е въпросът доколко наличните леви български партии водят социална политика.. Може би народът се нуждае от още  леви и либеларни партии, които да се консолидират .Общоизвестно е, че управляващата дясна партия  не води социална политика в името на бедните и клонящите към бедност от средната класа. Сам Росен Плевнелиев заявява, че ще защитава десни политики, защото самият той е производство, рожба на дясна партия. ..Известно е, че по време на изборни агитации десните партии се опират на моралната , политическа и финансова помощ на богатите. При вземане на властта те се реаваншират на своите богати спонсори, които започват да влияят на тяхната политика принуждавайки ги да ги толерират, т,е да гласуват правила и закони защитаващи интересите на богатите. Тогава какво печели заблуденият или манипулиран  беден български народ!?. Остава да наблюдаваме какво ще ни поднесе бъдещето. Ще се опровергае ли този набиващ се на очите реален безпрецедентен парадокс. или бай-ганьвщината, която и при тия избори се развихри ще продължи да спъва и да  руши просперитетеа на народ и отечество. Не на последно място е глобализиращия свят и влиянието на великите сили които ще упражняват своето безспорно влияние върху обвързаната с европейската и световна  националната политика.тук върху стратегически важните територии на Балканите,


www.bogomil.blog.bg.




Гласувай:
4



1. vahisht - Така е било от векове....
30.10.2011 20:58
но продължава да живее надеждата, че някой ден.......но не и след тези избори...

"Все по-обедняващият беден и страдащ народ няма право да недоволство щом с категорични безпрецедентни резултати избира своите управляващи- президент и кметове от партия, която не защитава техните интереси.. Дали отново и за кой ли път ще се потвърдят пророческите думи на бащата на историята; Херодот, думи изречени много преди Христа' " Тракийският народ е най-могъщ след индийския, но на него му липсват владетели, които да го водят". Бъдещето ще оокаже дали тези прозорливи думи на Херодот ще се потвърдят."

Поздрави!!!
цитирай
2. bogomil - Благодаря ви мислещ" фашист"
30.10.2011 21:29
Прочетох вашият постинг. Мненията ни се доближават, дори не се различават. Вие сте мислещ човек, макар че сте си избрал такъв неособено псевдоним. Ще чкаме да се появи оня родолюбив българин, който да върне славата и просперитета и достоинството на Българската държава създавани от славните наши предци- Аспарух хан български-създател на дуржавата, Борис- княз български,покръстил и съхранил българите , Симеон- цар български създател на най-могъщьата българска държава за всички времена, Крум Страшни -създател на закони издигнали просперитета и достоинсвото на българите като народ и нация и т.н.
Изразих своето положително мнение относно вашия постинг , но не разбирам защо сте го изтрили!?

с поздрав, уважение и най-добри пожелания

www.bogomil.blog.bg
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogomil
Категория: Други
Прочетен: 2031281
Постинги: 452
Коментари: 1153
Гласове: 1970
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930