Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2014 15:57 - Интересни линкове относно проблема с Крим
Автор: bogomil Категория: Политика   
Прочетен: 1261 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 27.03.2014 22:16


Уважаеми  читатели,
В последно време се води небивала пропагандна война подобно на артилерийска подготовка преди началото на едно сражение, битка и настъпление. Ситуацията е подобна на напрежението от двете страни на фронтовата линия. Едната страна обвинява другата и Обратно. Когато се представят анализи от една гледна точка на едната страна съществува опасност от неправилна оценка на обстановката. Редно е да се поставят пред българската общественост анализите и от другата страна. ТАКА ЩЕ СЕ ДОСТИГНЕ ДО ИСТИНАТА. Впрочем така правят някои телевизии представящи становища, мнения, коментари на представители на противоположните позиции на различни партии по вътрешните проблеми в страната. Така би трябвало да се представят събитията и по външните международни и световни проблеми , независимо от членството ни в ЕС и НАТО.  Представям на вашето внимание няколко линка намерени във Фейсбук и във Блог.бг показващи становищата на две противоположни страни относно този проблем, Къде е истината!? . Оставям на Вас да прецените сами, сравнявайки анализите;

. Аз моето становище не крия .  То е публикувано в мои статии във вестници и списания, постинги. Има го ариментирано и обосновано в моята монография “Материалознание и глобални проблеми. Студ.Изд. БПС(Авангард) София, 2003 изказано като прогноза още в зората на демокрацията 1988-2000 г. и потвърждавано от съвременната действителност. Монографията е обработка на доклади изнесени и публикувани на международни научни конференции у нас и в чужбина в периода 1988-2000 година. Част от мнението ми е показано и в профила на доц. Александър Йорданов във Феисбук https://www.facebook.com/bogomil.v.kolev#!/profile.php?id=100002064935050 .

             И так интерсуващите се могат да отворят следните линкове

1.Из чуждестранния печат;http://www.svarogday.com/ukraina-novosti-odnoj-strokoj-obnovlyaetsya/

2.Интересни коментари в блога на  известния nаш политик и учен- доц. Александър Йорданов свързани с много материали, които той представя ежедневно , дори бих казал ежечасно от западната преса. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=605041749574651&set=a.481361011942726.1073741826.100002064935050&type=1&comment_id=1748128&offset=0&total_comments=5#!/profile.php?id=100002064935050&hc_location=timeline
3. Много аргументиран анализ на компетентен  военен специалист в  http://grigorsimov.blog.bg/politika/2014/03/26/kakvo-ochakva-ukraina-iavor-genov-anonymous-bulgaria-avtor-n.1251506
4. Постинг поместен на стената на доц. Йорданов
https://www.facebook.com/bogomil.v.kolev#!/profile.php?id=100002064935050

Александър Йорданов
58 minutes ago · Edited ВАЖНО: РЕЗОЛЮЦИЯ НА ООН ЗА УКРАИНА

Референдумът за присъединяването на Крим към Русия е недействителен, защото правителството в Киев не е разрешило неговото провеждане. Това са казва в резолюция на ООН в която още се призовава за мирно ...разрешение на кризата в резултат на анексията на Крим.
В заключение в документа четем: Потвърждаваме нашата ангажираност към суверенитета, политическата независимост, единство и териториален интегритет на Украина в съответствие с нейните граници приети от международната общност."
Резолюцията е звучен световен политически шамар за Русия и показва дълбоката изолация, в която се намира режима на Владимир Путин в света.
Резолюцията е подкрепена от 100 държави, 11 - против и 58 - въздържали се. Против са гласували: Армения, Беларус, Боливия, Куба, Северна Корея, Никарагуа, Судан, Сирия, Венецуела и Зимбабве. България е подкрепила Резолюцията.
See More
7"}" data-reactid=".j" href="https://www.facebook.com/bogomil.v.kolev#">Like · · Share
 5. Много силен и убедителен линк показващ опититите на Великите сили да подчиняват славянските народи и Русия на своята воля; 

http://freeoldmen.blog.bg/drugi/2014/03/18/iztochnite-frontove.1248789#last_comment 
  КЪДЕ Е ИСТИНАТА ПРИ СРАВНЕНИЕ НА ГЛЕДИЩА И АНАЛИЗИ

ГЛЕДАНИ ПОД РАЗЛИЧЕН ЪГЪЛ ОТ РАЗЛИЧНИ ГЛЕДНИ ТОЧКИ

        Проблемът е свързан с  НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД.  С други думи освен противопоставяне  в международен и световен мащаб има ли противопоставяне и в национален вътрешен план у нас, било то на политическа морално етична, икономическа социална и класова основа; Защо моралните и етични ценности свързани с добродетелите, с духовността, с морала, етиката и толерантността паднаха до точката на замръзване.  Има ли манипулиране съзнанието на хората!? Как се разбира Демокрацията, като пълна свобода, всеки да прави каквото си иска ненаказано; да клевети, да обижда, да краде, да черни, да вандалства, да проявява морална, духовна психологическа и физическа агресия  и всичко това да бъде ненаказана, анархия или Демокрацията представлява висша степен на свобода на мисълта и разума при спазване на строго определени определениправила, закони , и морални етични норми на поведение и общуване. Каква е ролята на политиците!?. Дават ли те  личен пример, стремейки се да увличат масите след себе си със знаене и можене или силово от позициите на частнопартините си интереси и облаги, пропагандирайки своите убеждения чрез маниполиране съзнанието на българите, с помощта на компромати и противопоставяне срещу политически или духовенопонент или  противник.

       Ако има такива негативни  крайно опасни явления, образно подобни на раково заболяване на обществения организъм водещи до разединението на народа български, до моралнио разложение и упадък,  вместо противопоставяне и използване методите даващи свобода на злобата и завистта , то как биха  могли да се преодолеят тия проблеми, тия опасни туморни, ракови заболявания на обществото!?.

        Когато нещата се гледат само от един ъгъл от едната страна, без да се показва и противоположната страна , народа се поставя в объркано положение. Колкото повече се излзва методът за нападки толкова повече губи инициатопра на подобна тактика на комуникиране. Свободата на словото когато има плурализъм , различни мнения е да се представят позициите, тезите становищата и на двете противоположни страни,  както се опитват да правят това някои телевизии. У нас в момента преди изборите, за кои ли път ще се разгори бай-ганьовщината в борбата за власт, какви ли не цветущи бисери ще се очакват отблъскващи т.н. електорат.

      Народът български има нужда от кристално чисти патриоти, ръководители, водачи лидери  като тези от Великото българско възраждане,милеещи за своя народ и за милото ни отечество , а не за собственото си лично благополучие, за да може да се обединим и да тръгнем по правия успешен път на просперитет. Борбите на този етап вместо до прогрес, по скоро водят до опасен регрес. 

      Сега някои се опитват да използват историческото делене на българските граждани на русофили и русофоби, особено преди изборите, делене и противопоставяне  довело до много беди и национални катастрофи на държавата и народа български, след възкръсването от пепелищата на новата ТРЕТА българска държава. Учат ли се нашите политици, депутати  от уроците на историята, изобщо познават ли я те всички достатъчно добре!?  Търсейки истината и спасителния лът за всички нас като заключение  възниква основният обобщен въпрос.

КЪДЕ Е ИСТИНАТА СПОРЕД ИЗВЕСТНАТА СЕНТЕНЦИЯ "ИСТИНАТА ЧЕСТО БОЛЕДУВА„ НО НИКОГА НЕ УМИРА"!?

КАК И С КАВИ СРЕДСТВА ТРЯБВА ДА  СЕ ПОКАЗВА ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА  ВЪВ ВСИЧКИ СФЕРИ НА МАТЕРИАЛНИЯ„СОЦИАЛЕН, ПОЛИТИЧЕСКИ И ДУХОВЕН ЖИВОТ
в епохсата на демокрация

С поздрав,уважение и най-добри пожелания д-р Богомил Великов Колев

www.bogomil blog .bg



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogomil
Категория: Други
Прочетен: 2030457
Постинги: 452
Коментари: 1153
Гласове: 1970
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930