Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2013 20:08 - Анархията у нас потвърждава известния закон "На всяко действие има противодействие"
Автор: bogomil Категория: Политика   
Прочетен: 999 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 23.11.2013 20:12


        Каквото и да се предприеме у нас се оказва, че  "На всяко действие има противодействие". Поредната последна разпра и противодействие се роди от патрулите на Расате. Оказва се, че агресивните и вандалски действия на младежи и учащи се по стадиони, училища. улични демонстрации и др.  едва ли не  се поощряват от немалко телевиизии, коментатори и анализатори, а действията на движението "Расате"  отново е подложено на атака, противопоставяне и сеене на омраза. В предишни стари мои постинги аргументирано съм  лансирал и доказвал идеята, че нашата малка страна, намираща се на границите на Европейския съюз и настъплението на войнстващият ислямизъм и някои бежанци със съмнителен произход цели и действия има нужда от националистически партии или движения, които по-скоро в своите действия са призвани  да  бъдат патриотични със защитни функции, отколкото с агресивни политически и фашистки.  Младежта у нас или не знае нищо или някои са чували за съществуването на .т.н. "Доброволни отряди" при анатемосвания социализъм. Няма да коментирам каква е била неговата роля, но мога уверено да посоча, че  живялите в това време си спомнят, че хората се движеха спокойно по улиците по всяко време на денонощието, без да се страхуват от нападения,  от пладнешки обири и убийства. Мъжете годни да носят оръжие или служили в армията доброволно даваха по едо, две дежурства в квартала в който живеят. За съжаление тези годни да носят оръжие, познаващи военната дисциплина намаляват и стават все по-малко с тенденция да изчезнат в активната си възраст. Нима групата на Расате, обучавана във определена военна дисциплина  с основание е  обявена за фашистка!?. Нима тези български граждани не дават полезен патриотичен пример, със своята инициатива за необходимостта от връщане на тези дежурства!? Без да са показали, че са такава упълномощена организация, те биха могли да бъдат привлечени като пионери с идеята за създаване на нови доброволни отряди, за опазване на обществения ред и сигурност на гражданите, още повече, че станаха  и продължават да се случват обири и убийства по всяко време на денонощието, в някои от които участват чужденци. Общественият ред започва да се нарушава и от някои бежанци. На този етап движението на Расате се изявява повече като високопатриотично и може да послужи като база за създаване на официални държавни доброволни структури подобно на някои други доброволни движения- благотворителни, зелени за опазване на околната среда и др. и т.н. Тези патрули все още не са показали свои некоректни вдедни за народа и държавата.  Тогава защо се създава отново напрежение и противопоставяне. Техните деиствия могат да бъдат контролирани от съответните органи и инстиотуции и ако се забележат действия нарушаващи правилата на поведение във вреда на народа и държавата може да се вземат съответните необходими мерки, респ. критика в средствата за масова информации. Стана така, че те на този етап без вина станаха виновни и ние безотговорно ги съдим и черним.  
          Пладнешките обири, които се оказаха непреодолими наложиха необходимостта някои села сами да формират подобни патрули. Нима тези  селски патрули подобни на някогашните "Доброволни отряди" са упълномощени от Държавните органи да се самозащитават и заитават населението в техните селища!?!?. Защо тогава предварително се хвърля такава неконтролируема кал срещу хората на Расате и неговите патрули носещи на ръката си българския трибагреник, поставили си  високопатриотична задача да осигуряват по-спокойно движение в столицата и да предпазват гражданите - деца, ученици, старци и жени от нападения и обири!  Вярно, че те не са упълномощени от Държавни органи, но практиката показва, че те не извършват проверки на документи, а само създават респект, особено сред по лабилните и склонни към агресия, нападения и обири по улиците. Това настървение срещу тази дейност на Расате, която е похвална, би трябвало да се "яхне" позитивно от съответните отговорни институции да се подпишат необходимите документи и договори за оказване помощ на държавата респ. на МВР по опазване на обществения ред и сигурност. За съжаление медиите, някои телевизии, коментатори родиха новата идея за противопоставяне на населението, дори когато се раждат полезни идеи достойни за обсъждане, внедряване и развитие. Оказва се , че тези патрули не проверяват документите на никого, никого не са завели в МВР , но с присъствието си изпълняват превантивна дейност.  Едвали могат да се сравняват с някогашните "патрули" по времето на фашизма, т.е на Хитлеризжма!? Живеем в 20 век и държавата, народът ни да не казвам Европа и светът се нуждаят и от гражданско движение в служба на народа, на властите за опазване на обществения ред и сигурност. Да припомним просперираща Финландия, която преди години беше силно изостанала, днес е една от най-проспериращите държави в света. Там на ред с успешното решаване на някои социални проблеми свързани с образованието, здравеопазването, с  точно определено материално и регулирано производство,  финландските граждани чустват за свой високопатриотичен дълг да оказват помощ на полицията по опазване на обществения ред и сигурност.
       Възможно е някои да ме обвинят kaто върл, непоправим  и опасен националист и фашист. Принуден съм отново да поставя въпроса от минали мои постинги каква е разликата между национализма и патриотизма. Кои държави пропагандиращи национализма трябва да ограничават неговите действия, тангиращи с фашизма, с войната, окупацията на чужди територии и т.н и кои държави се нуждаят от националистически патриотични партии и движения, непредставляващи опасност за мира, демокрацията и т.н. Примери имаме от недалечното минало на миналия век. Възниква сериозният въпрос, случайно ли на този етап от незавидната съдба и действителност на милото ни отечество започнаха да се раждат нови националистически партии и движения, потвърждаващи моите аргументации в много стари мои постинги и обосновки като най-обикновен гражданин.  Резултатът от обработването съзнанието на обществото насочено срещу  патрулите на Расате, е внезапно раждащото се  и недоумяващо движение на ромите за противодействие на Расате. Каква е целта на ромското движение не е ясно, но най-близкото до ума е, че то ще пречи на тяхното на ромите по-спокойно и безопасно тършуване по домовете, фирмите,  офисите и др.!?   
         Анархията у нас за кой ли път и за какъв ли не случай  потвърждава един от основните закони "На всяко действие (дори позитивно и полезно да е то) има противодействие (дори когато то е вредно и пагубно за народа и държавата)
                                                 Подготвил личното си мнение  д-р Богомил Великов Колев
                                                                     www.bogomil.blog.bg  



Гласувай:
4


Вълнообразно


1. minevv - bravo
22.11.2013 10:12
barvo
цитирай
2. bogomil - Blagodaria na Minev
23.11.2013 06:14
Уважаеми Минев,
благодар[ ви за коментара и оценката. Радвам се, че споделяте написаното.

с поздрав, уважение и най-добри пожелания

www.bogomil.blog.bg
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogomil
Категория: Други
Прочетен: 2027058
Постинги: 452
Коментари: 1153
Гласове: 1970
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031