Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2014 20:47 - ДО КОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО НА НАРОДА БЪЛГАРСКИ
Автор: bogomil Категория: Други   
Прочетен: 1074 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 15.01.2014 21:02


                                  ИНТРИГИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ С ОПАСНА РАЗРУШАВАЩА СИЛА

       Каквото и действие да се приеме у нас, винаги в средствата за масова информация, под прикритието на демокрацията се разпалват съзнателно или несъзнателно интриги, прибързани решения, излишни анализи, които имат за цел всеки от своята крепост, от своята партия или движение се стреми да привлече повече избирателели, макар че на порактика следва отблъскване.  Увлечени в своите политически борби политишческите дейци и медиите не съзнават, че обществото се противопоставя, че  интригите чрез интервюта и анализи в средствата за масова информация  настройват народа, който продължава да се манипулира и на практика да пропада все повече към дъното. Голяма вина за противопоставянето и разделението на народа имат както политическите партии, техните дейци, телевизиите и и ного от другите стредства за масова информаци, защото дразнят съответните партии и техните лидери и ръководства...
      НЕОТЛОЖНА Е НЕОБХОДИМОСТТА,  ОНИЯ РЪКОВОДИТЕЛИ ОТ СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА ИМФОРМАЦИЯ, КОИТО МИЛЕЯТ ЗА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА  ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ КОМЕРСИАЛНИТЕ СИ ЦЕЛИ, ТЪРСЕЙКИ НОВИНИ, СЕНЗАЦИИ, ИМИДЖ, РЕЙТИГ, ГЛЕДАЕМОСТ,  ПРОДАВАЕМОСТ НА ВЕСТНИЦИ И ПЕЧАЛБИ ЗА СВОИТЕ МЕДИИ ДА СЕ ВРАЗУМЯТ И ДА НАМЕРЯТ НАЧИН ДА ПРЕСТАНАТ ДА СЪДЕЙСТВАТ ЗА ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО 
НА ОБЩЕСТВОТО, ДА НЕ ДОПУСКАТ КРИТИКИ В БЪДЕЩЕ , КАКВО ЛОШО ЩЕ СЕ СЛУЧИ В БЪДЕЩЕ ВРЕМЕ АКО СЕ ПРИЕМЕ ТОВА ИЛИ ОНОВА РЕШЕНИЕ КОЕТО ВЪЗДЕЙСТВАТ ОТРИЦАТЕЛНО ВЪРХУ НАРОДА  И РАЗВИТИЕТО НА ДЪРЖАВАТА. ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ ИЛИ СЪС САМОСТОЯТЕЛНИ ДЕЙСТВИЯ НА РОДОЛЮБИВИ„ ЧЕСТНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА МЕДИИ ИЛИ ДА СЕ ПРЕДПРИЕМЕ ЗАКОН ЗА МЕДИИТЕ, В КОЙТО ДА СЕ ПОКАЖЕ КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ПУБЛИКУВА И КАКВА ЦЕНЗУРА ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЛАГА ПРИ ОАНАРОДВАНЕ НА МАТЕРИАЛИ„ ИНТЕРВЮТА„ АНАЛИЗИ, БЕЗ ДА СЕ НАРУШАВАТ ПРИНЦИПИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА.
    На този етап у нас всичко което се показва, води до рушение на държавата и противопоставяне на народа... НаКого е необходимо това!?
    Много са примерите; Освен забраните за обнародване на негативни материали засягащи личния живот на публичните личности, трябва да се намери форма за загърбване на минапото, преди 1989г., и на миналото след 1989,  лично  състезателно "боксьрско" противоборство и очерване с непозволени и некоректнои средства между лидери на партии, членове на ръководства на партии и др.. Единсвено да се обнародват конструктивни предложения,  без обвинения със словесни "крушета" от ляво дясно и в центъра, водещи до "нокдауни" или до "нокаути" от които губим всички и милото ни отечество. Например могат да се обнародват предложения като тези на високоерудирани личности истински загрижени за народ и отечество, като знаещи и  можещ професор Божидар Димитров, който добре познава историята и знае какви поуки трябва да се правят.. Ако трябва законово или на кръгла маса  се налага необходимостта да се приемат задължителни консенсуни решения извън партийните страсти за стартегията 30 до50 години напред. Липсата на такава ни доведе до такова незавидно положение. В тези стратегически решения всички партии и други сили да се задължат да вземат решение за оказване на помощ на съответното правителство понастоящем и в  бъдеще да се борят за преодоляване на катострофалното намаляване на българското население свързано с демографския проблем. Катастриофално опасни са проблемите с образованбието-всички партий и сили да сасе задължат да съдействат вън от политическите си пристрастия за подобряване на образованието, такова каквото беше, слредващият приоритетен и стратегически проблем е свързан със здраветро на народа- да не се закриват болници и почивни станции а да се възстанповяват и да се задържат медицинските кадри, а не да ги подаряват подготвени на другите страни. Така стои и проблемът с икономиката,селското стопанство и животновъдствот.  Необходимо е да се създадат контролни органи, които да следят за изпълнението на тези решения и да се докладват пред народното събрание.  А идеологическите политически борби могат да продължат на друга основа. Аргументирана борба  на прогресивни идей, които да се примат като общо постижение, а не като победа на  партията вносител на предложението и загуба на партията която е загубила, Без допълнителни критики, обиди, клевери интриги , противопоставяне и т.н. До този момент на практика всяко ново правителство иска да прокарва свои закони отхвърляки тези на предишните правителства. Това води до нулево развитие до регрес, а не до прогрес...
до обвинение деструктивни критики, противопоставяне.     
Ще посоча като аргументация следните примери от последните събития, които задълбочават интригите и противпоставят народа. Няма сила, няма личност , която да намери подход и начин да спре тези опасни действия и на никому ненужни събития.

      Без задълбочен анализ и коментар, неоходимо е да се отбележи, че случаят с Волен Сидеров придоби такъв остър характер и противопоставане, че се забравиха важните и приоритетни проблеми. Има едно юридическо правно и справедливо правило "Всеки обвинен е невинен, докато не бъде доказано противното". Ходът с обвиненията срещу Волен Сидеров е факт, защо е необходимо репортери, анализатори критици да ровят в това ще подаде ли той оставка, да продължават политическите обвинения между партиите управлящващи и опозиционни устремени към властта в ущърб на многострадалния ни народ и на милото ни отечество.  Кой лъжесвидетелства в случая дали Волен Сидеров , който публично на пресконференция обяви своето становище или полицаите  и други негови обвинители е този, който ще реши, а не сега да се разпалват страстите създавайки интриги.  Съзнават ли всички , че предварителната публично порицание и настройбане на обществото противоречи на принципите на демокрацията  и на правосъдието.!? (Не съм нито член на "Атака" нито фен на Волен Сидеров, но като български гражданин се възмущавам от това което наблюдавам  при зле приложимата демокрация).  След решението на съда може да се порицае публично виновният.  Медиините следствени проучвания, които са полезни не би трябвало предварително да се огласяват, а след решението на съда. Репортерите и съответните журналисти могат негласно да представят своите проучвания на прокуратурата.
     Така стои въпросът и с "АБВ"  и Ивайло Калфин. В момента се води такава излишна медийна кампания, която нажежава страстите и интригите, противопоставяйки  "БСП", респ." Коалиция за България" с "АБВ". Дори ако целта е да се достигне до съзнателно разцепление на БСП, то това противопоставяне ще продължи с още по страшна и пагубна сила,  която друга партия да дойде на власт.. Медиите в момента умишлено създават ескалация на напрежението.  Две хиляди години по рано ясно е показано и в Библията, че противопоставянето като зле разбирано достижение днес на демокрацията, води до ескалация на напрежението. Ако в конкретния случаи АБВ и БСП без медииното разпалване на страстите могат да намерят компромисни решения за бъдещите си действиуя, вече ясно се нагнетява напрежение, от което някои сили тихо си потръкват ръцете, надявайки се на "победа".  Нагнетяването на противоборство във всички случаи води рушене на БСП и АБВ, респ,  затъване на държавата. Европа, светът, респ. Българи имат голяма нужда от лева или леви партии. И в двете течения и крила има умни хора, които съзнават, че тази партия не би трябвало да се цепи, не би трябвало да има отлюспване както при СДС,  видя се докъде достигна. Това важи за всички други партии,  поставили си високопатриотични цели в името на благоденствието на своя народ и Отечество, които се нуждаят от нови истински родолюбиви българи- възрожденци от страна на всички политически сили.

                           подготвил д-р Богомил Великов Колев



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogomil
Категория: Други
Прочетен: 2029125
Постинги: 452
Коментари: 1153
Гласове: 1970
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930